Begeleiding COPD-patiënten – Praktijk Sanders – Enschede

Huisartspraktijk J.B. Sanders

Het laatste nieuws over onze praktijk, zoals bijvoorbeeld afwezigheid of vaccinaties vindt u onder het kopje Nieuws of volg ons op facebook!

Verder vindt u op op deze website onder andere alle informatie over onze praktijk en gezondheidsinformatie. Ook kunt u zelf recepten aanvragen, afspraken inplannen of een vraag stellen via onze Patiëntenomgeving. Gebruikt u dit voor het eerst? Doorloop dan de eenmalige registratie door een account aan te maken. Zodra wij uw account hebben gekoppeld aan uw dossier, krijgt u hiervan een bericht en kunt u gebruik maken van de diensten.
Let op i.v.m. het Coronavirus is het tijdelijk niet mogelijk om zelf een afspraak in te plannen.

Begeleiding COPD-patiënten

Sinds 1 april 2010 bestaat er in onze praktijk de mogelijkheid om COPD patiënten extra ondersteuning en begeleiding te bieden bij deze chronische longziekte. Deze aandoening staat ook wel bekend als chronische bronchitis en longemfyseem. Patiënten met deze aandoening worden doorverwezen naar onze praktijkverpleegkundige. Zij zal de klachten inventariseren, inhalatie-technieken doornemen, begeleiden me stopen met roken en tips en adviezen geven t.a.v. het omgaan met deze aandoening. Om het beloop van de aandoening te vervolgen zal ook met enige regelmaat een longfunctie-onderzoek in de praktijk plaatsvinden. Met deze intensievere aanpak hopen we te bereiken dat de COPD patiënt minder klachten ervaart en zijn longfunctie stabiel blijft.

Indien u klachten hebt van regelmatig hoesten, luchtweginfecties, kortademigheid bij inspanning en boven de 50 jaar bent, en vooral als u rookt/gerookt hebt maak dan een afspraak op het spreekuur! Uw klachten kunnen dan beoordeeld worden, eventueel aangevuld met een longfunctie-onderzoek.