Praktijkondersteuning GGZ – Praktijk Sanders – Enschede

Huisartspraktijk J.B. Sanders

Het laatste nieuws over onze praktijk, zoals bijvoorbeeld afwezigheid of vaccinaties vindt u onder het kopje Nieuws of volg ons op facebook!

Verder vindt u op op deze website onder andere alle informatie over onze praktijk en gezondheidsinformatie. Ook kunt u zelf recepten aanvragen, afspraken inplannen of een vraag stellen via onze Patiëntenomgeving. Gebruikt u dit voor het eerst? Doorloop dan de eenmalige registratie door een account aan te maken. Zodra wij uw account hebben gekoppeld aan uw dossier, krijgt u hiervan een bericht en kunt u gebruik maken van de diensten.
Let op i.v.m. het Coronavirus is het tijdelijk niet mogelijk om zelf een afspraak in te plannen.

Praktijkondersteuning GGZ

Hulp in de huisartsenpraktijk bij psychische problemen

Sinds een aantal jaren werken in onze praktijk twee hulpverleners GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Zij bieden de patiënt en de huisarts ondersteuning bij het omgaan met psychische of psychiatrische problemen. Er wordt gestreefd naar korte en snelle hulp en dichtbij: in de huisartsenpraktijk aan de Nw. Frieslandstraat. Voor onze praktijk zijn werkzaam mw. M. van Dijk en dhr. M. Fidorra, beiden sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Eerstgenoemde is op dinsdag werkzaam en laatstgenoemde op maandag. Aan de gesprekken zijn voor u geen kosten verbonden. De afgelopen jaren is ons gebleken dat veel patiënten deze begeleiding “dicht bij” erg waarderen.

Werkwijze

Als de huisarts u verwijst zal er een afspraak gemaakt worden bij één van beide medewerkers. In het eerste gesprek brengt u samen de problemen in kaart en worden de mogelijkheden voor verdere hulp besproken. Dit eerste gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Aan het einde van dit gesprek maakt u samen afspraken over een vervolg.

Indien u zich met een gesprek voldoende gesteund voelt en zelf weer verder kunt wordt het contact afgesloten. De afspraken en bevindingen worden besproken met de huisarts.
Wanneer er meer tijd nodig is om klachten of hulpmogelijkheden in kaart te brengen wordt een vervolgafspraak gemaakt. Het is mogelijk om in overleg ook uw partner of gezinsleden in de gesprekken te betrekken.
Wanneer verdere hulpverlening nodig is kunt u hierover geadviseerd worden. Dit advies wordt ook met de huisarts overlegd, zodat deze kan meedenken en beslissen.
Het is ook mogelijk enkele advies- en begeleidingsgesprekken te hebben met de medewerker zelf. Indien u uitgebreidere hulp nodig heeft is een doorverwijzing meer geschikt.

Bij verhindering

Mocht u een afspraak met één van de POH GGZ medewerkers hebben en niet in staat zijn op de afspraak te komen, dient u uiterlijk 24 uur van te voren af te zeggen bij de praktijkassistente van de huisarts