Afspraken maken – Praktijk Sanders & Koekoek – Enschede

Huisartspraktijk J.B. Sanders

Het laatste nieuws over onze praktijk, zoals bijvoorbeeld afwezigheid of vaccinaties vindt u onder het kopje Nieuws of volg ons op facebook!

Verder vindt u op deze website onder andere alle informatie over onze praktijk en gezondheidsinformatie. Ook kunt u zelf recepten aanvragen, afspraken inplannen of een vraag stellen via onze Patiëntenomgeving. Gebruikt u dit voor het eerst? Doorloop dan de eenmalige registratie door een account aan te maken. Zodra wij uw account hebben gekoppeld aan uw dossier, krijgt u hiervan een bericht en kunt u gebruik maken van de diensten.

Afspraken maken

Spoedgeval

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie! Bij overige spoedgevallen kunt u de praktijk bellen (0534611300) en in het keuzemenu een 1 kiezen. Dit is de spoedlijn van de praktijk en wordt meteen beantwoord.

Spreekuur op afspraak

Iedere werkdag worden er spreekuren gehouden. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. U kunt hiervoor contact opnemen met de assistente of zelf een afspraak inplannen.

Indien u telefonisch contact opneemt om een afspraak in te plannen zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Voor eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch terugbel-spreekuur. Ook kunt u via de optie Econsult in het Patientenportaal vragen stellen en uitslagen opvragen.

Zelf een afspraak inplannen

U kunt ook op beperkte schaal online afspraken maken via ons Patientenportaal.
U dient hiervoor een account aan te maken op ons portaal.

Telefonisch spreekuur

Heeft u een korte medische vraag die u graag telefonisch met de huisarts wilt bespreken dan kunt u een afspraak maken voor het terugbel-spreekuur. Afspraken voor het terugbel-spreekuur maakt u met de assistente. U wordt dan terug gebeld door de huisarts. Dit is bedoeld voor eenvoudige vragen die geen afspraak behoeven, voor overleg over lopende zaken en voor het opvragen van uitslagen. Dit kan overigens (bij voorkeur) ook met een Econsult/berichten in het Patientportaal. Op elk moment kunt u dan een vraag stellen of een uitslag opvragen, deze worden over het algemeen binnen 1 werkdag beantwoord.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter, dit heeft altijd de voorkeur. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.