Bijzondere spreekuren
Om u zo goed mogelijk te helpen bieden we binnen de praktijk een aantal bijzondere spreekuren aan.
Voor bijvoorbeeld patiënten met chronische aandoeningen of psychische problemen staan gespecialiseerde praktijkondersteuners (POH’ers) voor je klaar.
Deze bijzondere spreekuren worden druk bezocht. Mocht u een afspraak met één van de POH medewerkers hebben en niet in staat zijn op de afspraak te komen, verzoeken wij u dit uiterlijk 24 uur van te voren af te zeggen bij de praktijkassistente van de huisarts. Zo kan iemand anders mogelijk nog een plekje krijgen.
Longziekten (COPD en Astma)
COPD en Astma patiënten kunnen we extra ondersteuning en begeleiding bieden bij deze chronische longziekte. Patiënten met deze aandoeningen worden doorverwezen naar onze praktijkondersteuner. Zij zal de klachten inventariseren, inhalatie-technieken doornemen, zo nodig begeleiden met stoppen met roken en tips en adviezen geven ten aanzien van het omgaan met deze aandoeningen. Om het beloop van de aandoening te vervolgen zal ook met enige regelmaat een longfunctie-onderzoek in de praktijk plaatsvinden. Met deze intensievere aanpak hopen we te bereiken dat deze patiënten minder klachten ervaren.
Indien u klachten hebt van regelmatig hoesten, luchtweginfecties, kortademigheid bij inspanning en vooral als u rookt/gerookt hebt maak dan een afspraak op het spreekuur.
Zorg bij psychische problemen
Voor patiënten die ondersteuning nodigen hebben bij het omgaan met psychische of psychiatrische problemen zijn er meerdere praktijkondersteuners GGZ (geestelijke gezondheidszorg) werkzaam in de praktijk. We streven naar een korte en snelle hulp en dichtbij: in de huisartsenpraktijk.
Werkwijze
Na een afspraak bij de huisarts kan hij u verwijzen naar één van de praktijkondersteuners. In het eerste gesprek brengt u samen de problemen in kaart en worden de mogelijkheden voor verdere hulp besproken. Dit eerste gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Aan het einde van dit gesprek maakt u samen afspraken over een vervolg.
Diabetes (suikerziekte)
– tekst volgt binnenkort –
Hart- en vaatziekten
– tekst volgt binnenkort –
Osteoporose (botontkalking)
– tekst volgt binnenkort –
Ouderenzorg voor kwetsbare ouderen
– tekst volgt binnenkort –