Griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie – Praktijk Sanders & Koekoek – Enschede

Huisartspraktijk J.B. Sanders

Het laatste nieuws over onze praktijk, zoals bijvoorbeeld afwezigheid of vaccinaties vindt u onder het kopje Nieuws of volg ons op facebook!

Verder vindt u op deze website onder andere alle informatie over onze praktijk en gezondheidsinformatie. Ook kunt u zelf recepten aanvragen, afspraken inplannen of een vraag stellen via onze Patiëntenomgeving. Gebruikt u dit voor het eerst? Doorloop dan de eenmalige registratie door een account aan te maken. Zodra wij uw account hebben gekoppeld aan uw dossier, krijgt u hiervan een bericht en kunt u gebruik maken van de diensten.

Terug naar overzicht

Griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie

Het is al volop in het nieuws, de griepvaccinatie komt er weer aan. Uiterlijk 10 oktober ontvangen patiënten die in aanmerking komen voor de griepvaccinatie een oproep. De vaccinatie verloopt door de corona-maatregelen anders dan voorgaande jaren:

  • De centrale vaccinatie voor onze praktijk is op dinsdag 27 oktober a.s.
  • De vaccinatie vindt plaats in de praktijk.
  • U wordt verzocht via de achteringang naar binnen te gaan, de aanwijzingen te volgen en u verlaat het pand weer via de hoofdingang.
  • U wordt verzocht een mondneusmasker te dragen.
  • Zorg voor kleding waarbij de bovenarm gemakkelijk te ontbloten is.

– Kom indien mogelijk alleen. Neem alleen een begeleider mee indien dit noodzakelijk is.
– De vaccinaties gaan op alfabet op (meisjes-) achternaam. Dit staat ook op uw oproepbrief.

13:00-14:00 uur A t/m F

14:00-15:00 uur G t/m K

15:00-16:00 uur L t/m R

16:00-17:00 uur S t/m Z

Indien u of uw noodzakelijke begeleider de volgende verschijnselen heeft (met of zonder koorts), verzoeken we u niet naar de praktijk te komen:
– verkoudheid
– keelklachten
– griepklachten
Neem dan contact op met de praktijk voor een eventuele andere vaccinatie-datum.

Wilt u meer weten over de griepprik: Bekijk dan de informatie van thuisarts: https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen

Pneumokok

Voor de 73 t/m 79 jarigen is er dit jaar ook de mogelijkheid zich te laten vaccineren tegen pneumokok, de veroorzaker van longontsteking. Zij ontvangen hiervan ook een oproep. Deze kan gelijktijdig gegeven worden met de griepprik, in de andere arm.

Wilt u meer weten over Pneumokok? Bekijk dan de informatie van thuisarts: https://www.thuisarts.nl/pneumokokken/ik-denk-erover-om-prik-tegen-pneumokokken-te-halen

Publicatiedatum: 27-07-2021