Praktijk NHG geaccrediteerd – Praktijk Sanders & Koekoek – Enschede

Huisartspraktijk J.B. Sanders

Het laatste nieuws over onze praktijk, zoals bijvoorbeeld afwezigheid of vaccinaties vindt u onder het kopje Nieuws of volg ons op facebook!

Verder vindt u op deze website onder andere alle informatie over onze praktijk en gezondheidsinformatie. Ook kunt u zelf recepten aanvragen, afspraken inplannen of een vraag stellen via onze Patiëntenomgeving. Gebruikt u dit voor het eerst? Doorloop dan de eenmalige registratie door een account aan te maken. Zodra wij uw account hebben gekoppeld aan uw dossier, krijgt u hiervan een bericht en kunt u gebruik maken van de diensten.

Terug naar overzicht

Praktijk NHG geaccrediteerd

Sinds eind februari 2014 mogen we met trots zeggen dat we een NHG geaccrediteerde praktijk zijn. Dit betekent dat onze praktijk voldoet aan de kwaliteitseisen die het Nederlands Huisartsen Genootschap (NGH) stelt en dat onze praktijk actief werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg. NHG-Praktijkaccreditering is het kwaliteitskeurmerk en de methode voor systematisch verbeteren in de huisartsenpraktijk.

Aan het mogen ontvangen van dit keurmerk ging een omvangrijke voorbereiding aan vooraf, waarbij we het afgelopen half jaar veel van onze processen in kaart hebben gebracht. Tevens zijn er allerlei gegevens verzameld over de medische zorg in de praktijk en de praktijkvoering en praktijkorganisatie.  In februari heeft er tevens een zogeheten audit plaatsgevonden op onze praktijk, waarbij een onafhankelijke adviseur de praktijk en de verschillende gegevens heeft beoordeeld. Uit dit bezoek en de eerdere aangeleverde informatie  kon worden geconcludeerd dat we voldoen aan deze eisen.

Voor u als patiënt merkt u het volgende van dit keurmerk:
•   onze praktijk werkt systematisch aan verbetering van de zorg.
•   de bereikbaarheid van uw praktijk is optimaal, de hygiëne is op peil, de praktijk is gevestigd in een goede accommodatie en de gebruikte instrumenten hulpmiddelen en apparatuur voldoen aan de standaarden van nu.
•   onze praktijk heeft permanent aandacht voor de ervaringen van onze patiënten. We houden patiëntenenquêtes en zien eventuele klachten als een kans om de praktijkvoering te verbeteren.

Publicatiedatum: 27-07-2021