Preventie botontkalking (osteoporose) – Praktijk Sanders & Koekoek – Enschede

Huisartspraktijk J.B. Sanders

Het laatste nieuws over onze praktijk, zoals bijvoorbeeld afwezigheid of vaccinaties vindt u onder het kopje Nieuws of volg ons op facebook!

Verder vindt u op deze website onder andere alle informatie over onze praktijk en gezondheidsinformatie. Ook kunt u zelf recepten aanvragen, afspraken inplannen of een vraag stellen via onze Patiëntenomgeving. Gebruikt u dit voor het eerst? Doorloop dan de eenmalige registratie door een account aan te maken. Zodra wij uw account hebben gekoppeld aan uw dossier, krijgt u hiervan een bericht en kunt u gebruik maken van de diensten.

Terug naar overzicht

Preventie botontkalking (osteoporose)

Osteoporose spreekuur

Met het ouder worden neemt het risico op een botbreuk toe. Vooral als er sprake is van botontkalking, ook wel osteoporose genoemd.

Osteoporose komt veel voor. Wereldwijd krijgt 1 op   de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen boven de 50 jaar osteoporose. Vrouwen na de   overgang en mannen ouder dan 50 jaar die al eens een botbreuk hebben   opgelopen, hebben een verhoogde kans op een nieuwe breuk.

Osteoporose is een aandoening die goed behandeld kan   worden. Met behulp van adviezen voor voeding, bewegen, leefstijl en medicatie   kan de botsterkte weer toenemen.

Daarom zijn we binnen de   huisartsenpraktijk begonnen met een speciaal spreekuur voor patiënten   met een verhoogd risico op botontkalking, het fractuurpreventiespreekuur.

Het speciale spreekuur word uitgevoerd door Danielle   Nijhuis.  Zij is praktijkondersteuner en heeft voor dit spreekuur specifieke scholing gevolgd.   Zij werkt in nauwe samenwerking met de huisarts. Patiënten waarvan de   huisarts heeft ingeschat dat het verstandig is een risico inventarisatie te   doen, ontvangen hiervoor een oproep per post.

Publicatiedatum: 27-07-2021