Uitwisseling dossiergegevens – Praktijk Sanders & Koekoek – Enschede

Huisartspraktijk J.B. Sanders

Het laatste nieuws over onze praktijk, zoals bijvoorbeeld afwezigheid of vaccinaties vindt u onder het kopje Nieuws of volg ons op facebook!

Verder vindt u op deze website onder andere alle informatie over onze praktijk en gezondheidsinformatie. Ook kunt u zelf recepten aanvragen, afspraken inplannen of een vraag stellen via onze Patiëntenomgeving. Gebruikt u dit voor het eerst? Doorloop dan de eenmalige registratie door een account aan te maken. Zodra wij uw account hebben gekoppeld aan uw dossier, krijgt u hiervan een bericht en kunt u gebruik maken van de diensten.

Terug naar overzicht

Uitwisseling dossiergegevens

Zoals wellicht bekend vindt er al sinds 2005 een elektronische uitwisseling plaats van dossiergegevens in de avond-nacht-weekenden met de huisartsenpost. Indien u een afspraak heeft met de huisartsenpost is er dan een uittreksel van de belangrijkste zaken uit het dossier van uw huisarts opvraagbaar, zodat de dienstdoende dokter de juiste informatie heeft over uw gezondheidssituatie tot dat moment. Tot op heden geldt de regel dat als u bezwaar maakt tegen deze uitwisseling van gegevens dit in het systeem geblokkeerd kan worden. Echter per 1 januari 2013 moet iedere patient toestemming geven voor deze uitwisseling en hoort de huisarts dat in zijn elektronisch systeem vast te legeen.

Om dit op de juiste manier uit te voeren hebben we uw medewerking nodig. Wij vragen u een registratie-formulier in te vullen waarin u al of niet toestemming geeft voor deze informatie-uitwisseling en deze ingevuld in te leveren op de praktijk. Wij zullen dit dan verwerken en daarmee zorg dragen voor eeen goede kwaliteit van de waarneming in de avond-nacht en weekenddiensten.

Het registratieformulier vindt u hier: registratieformulier. U kunt het dan uitprinten, invullen en ondertekenen en inleveren op de praktijk. Tevens is er een brochure beschikbaar met uitgebreidere informatie: brochure.

In het onderstaande filmje, gemaakt door de huisartsenpost Nijmegen, wordt uitgelegd wat deze toestemming inhoudt.

Indien u nog vragen of toelichting behoeft neemt u dan contact met de praktijk op.

Publicatiedatum: 27-07-2021